Hoe kom je aan een lockpick set?

Voordat we het gaan hebben over hoe je aan een lockpick set kunt komen wil ik het eerst hebben over wat een lockpick set is en waarvoor je het kunt gebruiken.

Lockpick set

Een lockpick set is een stuk gereedschap dat een beetje doet denken aan tandarts gereedschap. Het zijn dunne metalen haakjes en dergelijke. Ze zien er zo uit omdat het noodzakelijk is om deze lockpicks in een sleutelgat te voeren om zo de pinnentjes te raken.

Het doel van lockpicking is om door het aanraken van de pinnen, deze zo in een positie te wringen dat het slot open gaat. Echter wordt deze bezigheid erg onderschat.

Lockpicking is niet makkelijk!

Veel mensen denken namelijk dat dit erg makkelijk is. Ze denken dit omdat dit ook altijd zo vertoont wordt in films en videogames. Daarom krijgen mensen de indruk dat het makkelijk is en sommige mensen denken zelfs dan lockpicking gevaarlijk is omdat inbrekers zo makkelijk elk slot kunnen openen zonder sleutel.

Echter is dit dus niet het geval. Lockpicking is een kunde die zeker niet makkelijk te bemeesteren is. Het kost jaren oefening en zelfs dan is er nooit de volledige zekerheid dat een slot te openen is.

Zeker geen goed hulpmiddel voor inbrekers dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *